Şofer de România

Sâmbătă eram pasager pe lovul mortului în maşina cuiva. Eram în Tecuci şi eram angajaţi într-o mică depăşire. Un copac de pe banda I a decis că trebuie şi el să depăşească o maşină ce staţiona fără să semnalizeze sau să se asigure.
A intrat puÅ£in în noi în dreptul roÅ£ii din spate. Pagube minore …
Toată lumea a oprit iar eu nici nu m-am dat jos din maşină iniţial, crezând că se va rezolva rapid. Da de unde. S-a dat ală jos împreună cu nevastă-sa şi dă-i panaramă că noi eram vinovaţi. Că noi aveam viteză şi tot aşa. Vroia să spună că noi ne-am angajat in depăşire după el. Ca o paranteză, maşina lor nu er prima depăşită, noi mai depăşisem deja una înaintea lor.
După ce am urlat corespunzător unii la alţii, noi mai articulat şi argumentat iar ei începând să zică ceva de blesteme şi alte probleme religioase, ne-am dat seama că nu avem sorţi de izbândă. Eu am plecat pt. că mă grăbeam iar colegul a rămas să o rezolve cu poliţia, pentru că respectivii urlau că ei au dreptate şi nu vor amiabil dacă nu recunoaştem că noi suntem vinovaţi.
După câteva ore ne-am reîntâlnit şi mi-a povestit şi restul distracţiei.
Ajunşi la poliţie, respectivul şofer l-a sunat pe fii-su care era la vreo 200km de el să-i spună ce să scrie în declaraţie. Avea carnetul luat în februarie şi nu avea nici lămâia în geam. După câteva încercări ale poliţistului de ale demonstra câteva legi fizice care se împotrivesc descrierii lor a venit si verdictul. Vreo 400 lei amendă şi carnetul suspendat pt. copac.
Morala: ÃŽn România, deÅŸi abia am scăpat de copacii de pe marginea drumului, se pare că unii ÅŸi-au luat carnet. Asta nu ar fi o problemă dacă ÅŸi-ar recunoaÅŸte greÅŸelile ÅŸi ar tace naibii din gură dacă tot sunt varză…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *