Săraca Românie!

Deşi nu am participat la proteste, sunt de acord cu cererile protestatarilor din Piaţa Universităţii. Acest guvern trebuie să plece. Pe lăngă neajunsurile cu care ne-au obişnuit celelalte guverne postdecembriste, cum ar fi corupţia şi dezinteresul printre altele, acest guvern condus din umbra doar de Traian Băsescu, a reuşit să mă enerveze la culme cu măsurile cel puţin cretine de combatere a crizei.

Nu pot să uit impozitul forfetar şi creşterea TVA. Aceste două măsuri au făcut mai mult rău României, practic eram acum într-o situaţie mult mai bună dacă nu se luau. Încercările timide de reformare a statului nu au avut succes. Birourile de bugetari încă sunt ticsite de oameni care îşi fac cu greu treaba, orice nevoie ai trebuie spusă pe un ton umil, altfel o să ţi se rezolve problema la paştele cailor. Asta în primul rând pentru că totul e foarte complicat. Am uneori senzaţia că legile sunt făcute în aşa fel încât statul să nu funcţioneze decât dacă jumătate din populaţie munceşte la stat. E ridicol.

De corupÅ£ie nu mai discutăm. Despre licitaÅ£ii la fel … din surse credibile ÅŸtiu că de când a venit criza licitaÅ£iile sunt doar pentru ei, doar pentru PDL-iÅŸti.

Iată însă că românii au ieşit în stradă, lucru care mă bucură. Unii au ales să protesteze paşnic, alţii să se bată cu forţele de ordine. Au vandalizat tot ce au prins şi au lăsat în urmă facturi grase pe care tot bucureştenii le vor plăti. Unii spun că sunt ultraşi, alţii huligani. Eu vă spun sigur : sunt români. Din ce am văzut copii de 17-20 de ani, care au probabil părinţii în străinătate,  sau ai căror părinţi nu se îngrijesc de ei. Poate nu au timp din cauză că şi-au luat două joburi ori au căzut în patima beţiei. Cine ştie? În fine, e clar că nu sunt copii de parlamentari sau de directori în multinaţionale. Fac parte din societatea noastră şi au fost creaţi şi de actuala clasă politică. Şi nu mă refer numai la PDL, mă refer în egală măsură şi la celelalte partide politice. Care fie vorba între noi, sunt nişte caricaturi. Toate !

Åži aici intervine problema. Noi suntem români ! Dacă prin absurd Băsescu îşi va prezenta demisia (lucru pe care nu îl va face decât dacă ajung ăia să-i spargă geamurile la Cotroceni) nu vom putea alege corect. Vom alege mai mult ca sigur struÅ£o-cămila USL, care e plină de lupi superînfometaÅ£i. Nu vom alege români integri (da, există!), ci vom face mai mult ca sigur greÅŸeala din ’89. La Antene ÅŸi la Realitatea nu se spune că oamenii au ÅŸi steagul monarhiei, ci doar că scadează “Jos Băsescu”. Desigur, comportament de televiziuni libere …

Numai o minune ne-ar deschide ochii. Am vedea că suntem un neam de corupţi, şi că 99% din noi, dacă ar fi ales să conducă, mai întâi ar fura. Nu întâmplător România s-a dezvoltat foarte mult în timpul monarhiei, monarhul nefiind român. De asta ar fi bine să reflectăm puţin. Şi dacă ni se va oferi şansa unui nou început, să o folosim cum trebuie. Ar fi minunat.

Din păcate … e doar un vis!

Săraca Românie!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *