Obedienţa la români

RecolourCollar
Nu de puţine ori m-am gândit la ciudata obedienţă de care noi, toţi românii dăm dovadă ori de câte ori avem ocazia. Am eu memoria scurtă dar nu-mi amintesc să fi ieşit cineva pe stradă când s+a mărit TVA-ul. Chiar şi când s-au tăiat salariile bugetarilor, a fost destulă linişte. La noi, mitingurile sunt foarte false. Cei care participă au o lozincă obosită pe care o tot repetă aiurea fără nici un chef. Şi lipsa de chef e vizibilă. Vorbeam cu cineva că în Spania au crescut preţurile la carburanţi şi populaţia a strâmbat din nas. Şi ştiţi ce au făcut ? Au blocat toate benzinăriile cu tiruri. Adică nimeni nu mai putea intra în nici o benzinărie. Evident după aprox. o săptămână au revenit la preţurile iniţiale. Nu cred că avea vreun rost să mă mintă persoana respectivă. Şi dacă ne uităm cum se revoltă cei din Spania acum cred că povestea e adevarată.
Sau hai să ne uităm la ceva proteste recente din Anglia :

Oamenii aştia işi cer drepturile. Politicieni corupţi şi mincinoşi sunt peste tot. Populaţia trebuie să suporte toate costurile crizei cam peste tot. Însă unii ştiu să-şi exprime dezacordul.
Cum naibă să nu ne f*** politicienii aştia ai noştri dacă noi acceptăm orice, oricănd? La noi mitingurile organizate de sindicate sunt chiar ridicole! Se îmbracă toată lumea in tricouri date de sindicat, strigă vreo două lozinci şi apoi aşteaptă cuminţi ora până la care a fost autorizat mitingul. Că e târziu şi trebuie să vadă vreo telenovelă acasă. Altfel ce ar mai comenta a doua zi la muncă.
Ma repet : RIDICOL !
Dar de unde vine oare această obedienţă ? Cauzele cred că sunt multe. Una dintre ele ar putea fi trecutul nostru glorios în care ne-am cam luat-o de la toţi vecinii. Probabil că obedienţa ne-a salvat ca naţie în decursul timpului însă problema este că am rămas cu ea drept moştenire.
De asemenea populaţia noastră actuală este supusă băncilor. Păi cine naiba să iasă la miting şi să-şi rişte locul de muncă când are o rată cât 90% din salariu şi patronul abia aşteaptă să facă restructurări …
Poate mai sunt şi alte cauze, aş fi curios să văd ce pareri aveţi despre asta …

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *