Scaderea preturilor la petrol si energie …

Banuiesc ca toata lumea stie de ceva articole aparute prin presa prin care suntem anuntati ca pretul la energie electrica va scade cu minim 2% de la 1 ianuarie 2009. Motivul ? Scaderea pretului petrolului si scaderea consumului de enrgie electrica.
Eu nu stiu cum e posibil asa ceva, eu chiar nu pot patrunde logica asta. Eu stiu, si mi se pare normal, ca atunci cand consumul scade, pretul sa creasca. Si asta pentru ca producatorul vrea sa scoate acelasi profit dintr-o cantitate mai mica. La noi nu, la noi producatorul pierde bani din cauza faptului ca si consumul a scazut, si intr-un gest de mare omenie micsoreaza pretul ca sa piarda practic si mai mult pentru ca oamenii nu vor mai putea cheltui.
Deci ca sa ne intelegem, acum se vad preturile umflate artificial in lume. Petrolul, care la fel a scazut in urma crizei, si energia electrica care e strans legata de el.
Practic, oamenii astia ne spun verde’n fata : Da ma … inainte puteati sa platiti si va ceream si noi cat mai mult. Acum daca nu mai puteti, o lasam mai moale, ca altfel va intoarceti la lumanare si va pierdem de clienti.
Jegos, infect, incalificabil. Si inca ceva, e normal ca astia de la Electrica sa ne jecmaneasca asa. Parca e companie de stat, ceea ce inseamna ca e a noastra, si functioneaza din banii nostri. Si tot pe noi ne ard la buzunare.
Daca secuii obtin autonomia ma duc si eu acolo, primul !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *