De azi platim impozitele online (sau nu !)

De azi, avem la dispozitie un site dezvoltat de ASSI si Kondiment, numit ghiseul.ro. Pe scurt, dupa o mica inregistrare pe site o punem de plata impozitelor online cu cardul. De carduri se ocupa DotCommerce, care tocmai a pierdut procesul cu Mondopay. Deci trebuie sa-si scoata si ei banii de undeva.

Asa cum toate institutiile statului in Romania functioneaza impreuna, dar separat, asa si ghiseul.ro o da in bara maxim. Ma inregistrez si intru sa platesc spre exemplu impozitul pt. cedarea folosintei bunurilor. Si ce vad ? Blah blah, blah, numar formular. Pai ce, sa ti-l dau eu ? Dar tu nu il stii. Nu tu esti statul, nu tu ma impozitezi mai statule mai ? Deci, clar. ghiseul.ro e un site in care platesti niste bani (cat vrei tu) si care cica se ocupa mai departe de distribuirea lor in conturile care este ale statului. Ma trec fiorii sa folosesc siteul asta.

Eu il vedeam altfel, te logai in cont si acolo iti erau prezentate impozitele ce trebuie platite :

Impozit pe cedarea folosintei bunurilor – 10 lei | Plateste

Impozit pe resporat aer – 99 lei | Plateste

Deci mi se pare absolut normal sa stie el ce si cat trebuie sa platesc, ca asa nu facem nici o branza. Si daca e asa de rupt de celelalte institutii inseamna ca si banii platiti vor ajunge imediat la acolo unde trebuie … sau nu !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *