Metaverse news !

Cred ca e simplu in ziua de azi sa iti faci macar o idee despre sensul in care evolueaza internetul zilelor noastre. E destul de clar ca internetul trece de la 2d la 3d . Lumile virtuale se nasc acum de la o zi la alta si concurenta incepe sa fie acerba.
Ieri s-au intamplat doua lucruri importante in istoria lumilor virtuale.
1. In cadrul unui experiment, avatare din SecondLife s-au teleportat pe un Sim exterior Secondlife, intretinut de IBM.
2. Google a intrat pe piata lumilor virtuale cu Lively.com

Sa ne ocupam de prima …
E cunoscuta colaborarea dintre IBM si Linden Lab. Poate ca aceasta stire era previzibila la un moment dat. Sincer nu ma asteptam sa o primesc acum. Practic cateva avatare din lumea virtuala Secondlife s-au teleportat intr-o alta lume virtuala dezvoltat pentru acest test de IBM.
In decursul teleportarii nu s-au transferat insa aspectul avatarelor, atasamentele, inventarul sau banii. Acolo au aparut defapt avatare standard . E un pas mic dar in maxim un an cred ca ne vom teleporta din SecondLife in alte lumi virtuale.
Fiind prima lume virtuala care face acest pas, Secondlife se impune ca standard inca o data, daca mai era nevoie.

Sa ne uitam si spre Google care a lansar Lively :

Am intrat, mi-am facut doua camere si atat. Sincer … ma asteptam la mai mult. Ar putea concura cu Secondlife ? In nici un caz . Nu in acest moment.
Succesul Secondlife s-a bazat foarte mult pe creativitatea propriilor useri. Userii au creat noi produse fiind impulsionati de posibilile castiguri. Unii au reusit, altii nu, insa produsele au ramas.
Nivelul acesta de creativitate nu poate fi atins in Lively, cel putin nu acum .
In orice caz, e un pas, sper sa il dezvolte mai mult.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *