Mizerabilii

15 Jan 2013 by Dan Ciprian Neculai, 3 Comments »

Toti avem cativa cunoscuti mizerabili. Vrem sau nu, au reusit cumva sa intre in anturajul nostru. Ii tratam asa cum tratam pe oricine insa ei abuzeaza de buna noastra credinta.

Unii sunt aia care iti cer bani imprumut si apoi trebuie sa le reamintesti ca a trecut termenul de cateva ori. Nu vb. de cei care apeleaza odata la 10 ani la asa ceva, nu! Vorbesc despre cei care fac asta incontinuu, in mod repetat.

De asemenea, cum mi s-a intamplat de curand, mai sunt cei care iti cer favoruri. Chestii care par mici, dar defapt ei ar avea probleme sa faca rost si pe bani de ele. Si uneori chestiile astea se aduna. Azi un client, maine o vorba buna, poimaine o informatie de care are nevoie si nu e pur si simplu in stare sa faca rost de ea. Si faci lucrurile astea din buna credinta, ca esti tu baiat bun. Ca asa cica fac oamenii normali, se ajuta unii pe altii. Numai ca atunci cand tu vei avea nevoie de ceva, te vor evita.
De toti scapam intr-un mod asemanator. De cei care imprumuta bani, ma rog sa nu mi-i mai restituie. In acest mod, sigur nu va mai avea curajul sa dea ochii cu mine, si macar stiu ca am scapat de el.
La ceilalti ajungi la un moment dat sa-i ceri sa dea un amarat de share pe facebook la un mic eveniment. Si nu iti raspund. Desi prima senzatie e de greata totala, realizezi imediat ca nu te vei mai simti nevoit sa-i raspunzi din politete.
Sentimentul urmator este de libertate. Uneori, astept ca mizerabilii din jurul meu sa-mi greseasca, in felul asta ma descotorosesc lejer si rapid de ei.

Tags: , ,

3 Comments

 1. Alex says:

  Cred ca iti faci prea multe griji din cauza oamenilor de genul asta. Daca poti sa ii ajuti atunci mi se pare corect sa o faci, atata timp cat nu iti este un inconvenient tie. Daca ei te ajuta ok, daca nu iar ok. Intotdeauna vor fi si oameni care te vor ajuta fara sa ii ajuti tu primul, si intotdeauna vor fi oameni care nu te vor ajuta chiar daca tu i-ai ajutat de nenumarate ori.

  Nu cred ca rezolvi nimic daca iti faci griji.

  Just be good and good will return to you somehow

 2. Well, asta si fac. Si nu imi fac griji. Sincer, intr-un mod ciudat, eu sunt fericit. Chestiile astea au rolul lor, de a vedea exact cu cine ai de-a face si de a rezolva cazul …

 3. Arthur says:

  Ciprian, incearca sa gandesti si sa “vezi” lucrurile intr-un mod pozitiv.
  Cu cat negativismul va fi mai mult langa tine, cu atat iti va fi mai greu sa treci peste faze din astea.
  Ai curat acolo in spate?!?:)))))))))))))

Leave a Reply

 

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!

Search

Pages

Aboneaza-te !

Adresa de e-mail:


Archives

Blogroll

aparate foto digitale