Dragă Vodafone

Sunt abonat Vodafone de foarte mult timp, de pe vremea Xnet-ului pt. cunoscători. Mă rog, pe vremea aceea, reÅ£eaua se numea Connex, dar din câte îmi amintesc tot Vodafone era acÅ£ionar majoritar. Ca orice relaÅ£ie client – firmă, am avut problemele noastre. ÃŽnsă întotdeauna am considerat că Vodafone este cea mai avantajoasă soluÅ£ie pt. mine.

ÃŽmi amintesc că Xnet era gratuit pt. un anume abonament de voce, cel puÅ£in eu aÅŸa m-am abonat la ei. Abonamentul se numea “Cent” ÅŸi tariful în reÅ£ea era de doar 1 cent / minut. Bonus primeai un cont de internet pe dial-up. Asta se întâmpla acum mai bine de 10 ani, când internetul în România costa o avere.

La fel, îmi amintesc de vremurile când Connex a venit cu ideea închirierii de domenii. In loc să cumperi cu banii jos un domeniu, îl cumpărau ei pt. tine şi plăteai doar 3USD pe lună. Şi aveai şi hosting!

Îmi aduc aminte de vremurile de dinaintea 3G-ului, când acoperirea GPRS a Vodafone-ului bătea pe cea a Orange-ului. La fel, pot să spun că şi acum prefer acoperirea lor pe 3G. Şi spun asta pt. că am incercat şi varianta Orange.

Nu este o reţea perfectă, însă din punctul meu de vedere este cea mai bună reţea. Aici trebuie să recunosc că şi cei de la Orange au ajutat mult în formarea acestei opinii. Am avut in paralel abonamente de voce şi date la ei. Pe lângă nesimţirea angajaţilor, m-a enervat la culme întotdeauna oferta lor. Ei nu au niciodată 100 de minute şi 20 SMS în ofertă, preferă să enerveze oamenii cu cifre greu de comparat, gen 140 minute si 15 sms-uri. Mă rog, e treaba lor, nu despre ei este vorba aici.

Recunosc, aş fi scris acest articol oricum, însă mi se pare bună oportunitatea dată de Chinezu, am senzaţia că aşa va fi mai bine recepţionat.

De ceva vreme sunt posesor de smarphone cu Android. Cea mai minunată aplicaţie pt. mine până acum este Viber. Galaţiul este dominat de Orange. Eu nu vreau să mă portez la ei, însă toţi prietenii mei s-au portat incet incet către Orange. Când am descoperit Viber, mi-am zis că nu mai am de ce să-mi fac griji. Pot să rămân în Vodafone şi pot să-mi sun şi prietenii din Orange când nu mai am minute naţionale. După ce m-am bucurat eu nevoie mare, am observat că drăcia nu vroia să meargă pe 3G, ci numai pe WiFi-ul de acasă. După câteva căutări pe Google am găsit asta.

Vodafone a decis practic de anul trecut să blocheze traficul VOIP pe internetul mobil. Numai cei ce plătesc o taxă suplimentară pot avea astfel de trafic. Din fericire pt. mine, eu am opţiunea respectivă activată înaintea acestei decizii, şi chiar azi Valentina de pe forumul Vodafone mi-a rezolvat problema. Viber şi Skype funcţionează.

Deci acest articol nu este despre mine, eu nu mai sunt afectat. Vă mulÅ£umesc pt. înÅ£elegere, însă nu pot sta nepăsător faţă de “suferinÅ£a” celorlalÅ£i utilizatori ai reÅ£elei.

Consider că este o miÅŸcare neinspirată care va duce pe termen lung la slăbirea reÅ£elei. Nu vreau să folosesc termenul “cenzură”, folosit de alÅ£ii pt. descrierea situaÅ£iei, cred că este exagerat. Vă rog, reveniÅ£i asupra deciziei. Sunt sigur că toÅ£i clienÅ£ii Vodafone îşi doresc cu adevărat ca Vodafone să redevină “cea mai tare reÅ£ea”.

Åži cei de la Viber ÅŸtiu de problema asta, se poate observa ÅŸi aici.

E ironic că mesajul reprezentantului Viber se potriveşte perfect cu această campanie Vodafone. Sper că v-am dat de gândit. Dând drumul la traficul Voip, vă veţi păstra clienţii.

Vă mulţumesc pt. atenţie!

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *