banks fail … again

E uimitor cat de prost organizate sunt bancile noastre. Nu am folosit servicii bancare in alta tara insa ale noastre sunt varza oricum. Azi am avut parte de doua intamplari care sa-mi intareasca aceasta opinie.
Sa o luam cu ING. Dimineata verificam niste tranzactii si vad ca doua plati cu cardul de vinerea trecuta au fost debitate de doua ori fiecare. Platile fusesera facute la doi comercianti diferiti din alta localitate unde ma afla la acel moment.
Sun la minunatii de la ING si mi se raspunde ca va trebui sa completez doua cereri de refuz. Dupa ce ii semnalez ca avand in vedere ca tranzactiile au acelasi numar de autorizare nu cred ca e vina comerciantilor, tipa suna la dep. tehnic, isi cere scuze si imi spune ca situatia se va rezolva si voi primi banii inapoi in cateva zile.
Din punctul meu de vedere nici nu mai conteaza ca se rezolva, gafa asta mi se pare monumentala, daca eu am nevoie de bani acum ce fac ?
A doua faza misto mi-a fost oferita de inegalabilii de la BCR. Eu nu stiu ce naiba fac astia dar de fiecare data cand intru in contact cu ei imi doresc sa fie ultima data. Si aceasta ultima data sper sa fie maine cand mi s-a spus ca pot sa inchid toate conturile si poate voi scapa de ei forever.
M-am dus pt. doua chestii. Sa-mi actualizez datele si sa-mi inchid conturile. Prima problema s-a rezolvat simplu insa la a 2-a au inceput problemele.
Aveam la ei un credit mic si ca sa platesc ratele transferam din cand in cand bani din alta banca in contul curent de la BCR. Ratele se plateau de acolo.
Acum mi s-a spus ca pe langa creditul care trebuie sa-l platesc ca sa inchid socotelile cu ei mai am si un card de debit care a acumulat comisioane de 55 de lei.
Cum o fi starns ala comisioane daca eu aveambani in contul curent nu stiu. Ceva ma face sa cred ca nici ei nu stiu. Am acceptat, gandidu-ma ca mai bine nu deschid cutia Pandorei.
Ma duc jos sa depun banii necesari si ma indrept spre casa 4, unde mi se spusese ca ii voi putea plati. Problema e ca din 12 case numai vrei 4 erau deschise si toata lumea statea la casa 4. Cei de la celelalte case ii trimiteau pe oameni tot la casa 4 din diverse motive. Normal ca lumea s-a enervat, in frunte cu casiera de la 4 care comenta ca ceilalti nu muncesc si ii trimit numai ei clienti.
Ma uitam si admiram dezorganizarea maxima in care se scalda panarama asta de banca, care este pe locul 1 ( o mai fi ?!?! ) in tara asta.
Prietena mea mi-a semnalat pe buna drepatate adevaratul mesaj al sloganului lor : “Gandim la fel! “. Dupa ea, si ii dau drepatate, se refera la faptul ca ei inca gandesc ca acum 10 ani …
Clientii sunt sclavii nostri si ne vom bate joc de ei oricand vrem noi, in ce moduri vrem noi !

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *