Prima casa sau nenumarata frectie

Traim intr-o tara minunata. Tara in care pe timp de criza apar programe guvernamentale. Cum ar fi programul “prima casa”.
Marea iluzie legata de aceasta panarama de program anti-criza este ca ar fi conceput pentru revitalizarea sectorului imobiliar. Eu cred ca e facut special pentru marii rechini din imobiliare care s-au aventurat si au investit in treaba asta ignorand semnalele negative cu privire la criza care urma sa vina. Deci a nu se intelege ca programul e pentru cei care vor sa-si faca case! Nu e asa ! E pentru cei care au ansambluri rezidentiale intregi necumparate si au nevoie de clienti.
Si toti acesti bani de la banca dar garantati de stat (adica cu banii nostri) se vor duce la shmecheri. Un exemplu in acest sens e si intamplarea de azi. Un cuplu tanar in care el e angajat in armata vrea sa-si faca casa prin programul prima casa. Salarii ar fi numai ca apar impedimente tampite.
Prima problema ar fi faptul ca e pe teren concesionat de la primarie si cica nu se accepta. Dar asta e minora. Faza e ca nu se poate face dosarul daca imobilul nu e gata. Deci ce program ma ? Ce revitalizare a constructiilor ? Frectie, cineva trebuie sa-si vanda marfa, de asta se aproba dosare numai daca imobilul vizat e dintr-un anumit ansamblu rezidential.
Mama ma-sii de tara …

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *