Gropile de alta data

Nimic nu mai e cum era odata. Nici macar gropile de pe plaja din Costinesti.
Acum 4 ani, in 2005, eram pe plaja in ultima zi de concediu si au venit langa noi cativa baieti. Nefiind ei chiar la varsta la care baietii se mai joaca facand gropi in nisip ne-au starnit curiozitatea cand am vazut cu cata straduinta sapau ei de zor la gropi. La un moment dat, chiar i-am si intrebat ce au de gand, nu de alta dar ma gandeam ca de acum cauta petrol sau ceva de genul asta. Nu au zis din prima, au preferat sa ne tina in suspans. La un moment dat unul din ei s-a intors cu niste cartoane rupte de la niste cutii gasite pe la tarabele din apropiere. Au astupat foarte finut gropile cu cartoanele si au presarat un strat fin de nisip uscat astfel incet nu se vedea nimic. Apoi au inceput sa puna cate o coaja de banana si sa mute cate o saltea astfel incat sa faca o capcana perfecta. Ei asta faceau, o capcana perfecta. Orice trecator era nevoit sa sara peste cojile de banana si sa ocoleasca saltelele astfel incat nu avea de ales decat sa calce direct cu piciorul direct in groapa. Nu stiu cat e de normal dar in 30 de minute toata lumea facea capcane, inclusiv subsemnatul. Si am ras de ne-am prapadit, caci mai pica si cate un macho man prin capcana si ne injura pe toti dar nu stia pe cine sa ia la bataie.
Oricum, cred ca a fost cea mai tare zi din tot concediul. Nu mai conta absolut nimic, de la copii pana la pensionari toti faceam gropi, si toti am ras de ne-am prapadit. Daca venea totusi cate un copil mic sau vreo mama cu el ii opream. De fapt opream pe oricine daca intrezaream vreun pericol insa in rest toti erau victime sigure. Gropile ajunsesera la o asemenea densitate incat dupa ce cadea in prima groapa, victima se ridica si la urmatorul pas cadea iar. A fost un show de zile mari.

Asa ca normal ca m-am bucurat anul asta cand am vazut ca s-au apucat si altii de sportul asta. Problema e ca am ramas cu speranta. Ei s-au apucat de facut gropi la marginea plajei pe unde trecea putina lume. Desi aveau chiar si un harlet au facut mai degraba niste santuri inguste decat gropi si lumea pasea destul de des peste ele. Aici ii puteti vedea in exercitiul functiunii :
digging holes in the beach sand
Norocul mamicilor care treceau cu copii era ca aceste gropi nu reprezentau un real risc, ca de altfel baietilor nu le-a trecut prin cap sa opreasca pe nimeni, chiar daca erau copii care ar fi putut sa se accidenteze.
La un moment dat, exasperati fiind ca nimeni nu cade in capcana chiar au impins o fata ca sa cada in groapa, pentru ca ea nu cadea singura. Slab baieti, slab tare …
Si cateva poze cu incidentul :

Cu faza asta baietii nu au reusit decat sa-si adjudece statutul de cocalar de plaja.
A existat insa si o faza frumoasa :

Desigur, fetele aveau simtul umorului :

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *