Taxe de protectie …

In timp ce poporul se uita la circul cu Becali, domnul ministru Pogea inventeaza taxe aberante ce au ca unic scop impulsionarea economiei nationale.
Asa cum ne-am obisnuit deja, guvernantii nostri se comporta mai rau decat mafia. Daca capul mafiei are nevoie de bani ce face ? Ridica taxa de protectie si a facut rost de bani. Taxa pe neruperea capului. Exact la fel de acum vom plati taxa de protectie la guvern. Ai, nu ai profit, platesti.
Mai in amanunt, pe fiecare trimestru ar trebui sa platim impozit pe profit de minim 1600 ron. Si acum ma gandesc eu asa … la firma mea.
Cheltuieli pe 3 luni – 7500 ron (aprox). Cat trebuie sa fac eu profit ca sa nu simt aceasta taxa ? Daca 1600 ar fi 16% din profitul net, ar insemna sa am un profit brut de 10000, plus cheltuieli, inseamna ca eu ar trebui sa am un profit brut pe trimestru de 17500 ron.
Sunt curios pe cine ajuta legea asta … pun pariu ca 90% din firme vor fi afectate in mod direct.
Sincer va spun ca eu ma gandesc serios sa-mi dau demisia din firma deja, pentru ca nu voi face fata. Nu voi avea bani sa platesc aceasta taxa de protectie si sa-mi mai platesc si impozitele de salariat sau contributiile la ajutorul de somaj si asigurarile sociale.
Oricum, ca o concluzie, mi se pare absolut normala aceasta decizie. Nici nu ma puteam gandi la ceva mai profesionist pentru binele economiei nationale. S-a dovedit inca o data ca dispunem ce adevarate genii la carma statului nostru iubit.
Si pentru ca simt din ce in ce mai mult ca eu nu mai merit tara asta, pentru ca nu ma consider destul de corect, cinstit, destept si nu am destul simt civic, incep sa ma gandesc la o eventuala expulzare a mea in Congo. Sau pe luna. Poate pe luna e mai bine daca stau sa ma gandesc …

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *