Prin metode specifice …

Abia ma trezisem ieri din somn. Era in jur de 10 dimineata si nu ma asteptam sa sune cineva la usa tocmai la ora aia. Nu asteptam pe nimeni. Ma duc curios si deschid. In usa, un politist cu vesta reflectorizanta ma intreaba numele. Ii raspund si pur si simplu intra peste mine in casa si incep intrebarile. Ma intreaba daca am un OLTCIT albastru. Ii raspund ca da. Ma intreaba si numarul si eu ii confirm. Ma intreaba unde e si ii raspund ca e la maica-mea in Sendreni de vreo doi ani din care ultimul oricum nu a mai mers, fiind stricat. Imi cere buletinul si ma grabesc sa il dau. Il verifica si apoi il ia si imi spune unde are masina parcata ca sa ma duc cu el la Sectie ca a fost OLTCIT-ul implicat intr-un accident si ca sunt martori acolo. Si pleca la masina.

Ma duc la prietena si ii explic situatia dupa care o sun pe maica-mea sa vad daca a mers ea cu OLTCIT-ul desi nu prea credeam ca a reusit sa-l mai porneasca. Nu raspunde. Ma indrept spre locul indicat si vad ditamai duba. In ea doar politistul care venise la mine. Era singur. M-am suit cu el in fata si hai la sectie. Nu m-a lasat sa-mi iau masina ca sa am cu ce sa ma intorc. Pe drum incerc sa aflu mai multe detalii. Se pare ca Sambata seara, pe str. Prelungirea Brailei un Renault Megane s-a ciocnit (sau nu) cu un OLTCIT. Ideea e ca soferii s-au dat jos in trafic si s-au luat la bataie maxim. Invingator la puncte a fost propietarul OLTCIT-ului care l-a pus pe celalalt pe fuga. Martorii au spus doar ca atacatorul avea un OLTCIT de culoare inchisa. Am aflat ca in acea dimineata toti propietarii de OLTCIT de culoare inchisa vor fi adusi la sectie. Am ramas prost.

Ca ce chestie trebuia sa vina sa ma ia. Si daca nu vroiam sa ma duc ? Sau daca era vorba de un Logan, sau un Golf IV ? Tot asa, ii chema pe toti ? A trebuit sa urc pana la seful lor si sa dau o declaratie ca nu am condus masina de cand era bunica fata mare si ca nu am nici o treaba.

Pe drum chiar l-am intrebat pe domul politist cine e cel batut, e vreun shmecher ? Ca eu am mari dubii ca daca eram un intr-o conditie similara chenau ei toti propietarii de OLTCIT duminica dimineata la sectie.

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *