Google at work !

Se pare ca Google vrea sa ne impresioneze zilele astea cu foarte multe surprize… pe mine unul m-a uimit. Dupa ce ieri a lansat Google Chrome, care va deveni in scurt timp un browser foarte utilizat, azi au anuntat picasa 3.0 beta si un update la picasa web albums.

Despre Chrome pot sa spun ca este revolutionar si sper sa il pot folosi si eu in scurt timp. Pt. asta ar trebui sa aiba un google toolbar si sa accepte o extensie roboform. Deci il astept cu nerabdare !

Revenind la Picasa, un soft care il folosesc in mod curent, este destul de schimbat si are noi functii asteptate de mine. Poti sa pui acum tag-uri la imagini si poti face chiar si geo-tagging. Asta chiar ma poate ajuta mult. Ideea e ca poti sa pui tag-uri la mai multe poze odata. Pana acum in Picasa nu puteai sa pui tag-uri deloc, numai in Picasa Web Albums. Functia asta va reduce enorm timpul de procesare al imaginilor.

Iar despre Picasa Web Albums pot sa spun ca se indreapta spre Flickr. Si nu se indreapta copiind flickr ci inventand chestii noi. Au o noua functie numita name-tags. Un soft care recunoaste fetele persoanelor imortalizate si tu poti sa le pui un name tag fiecaruia. La cate poze am eu procesarea nu s-a terminat nici acum insa mai astept.

Au acum si un joculet interesant numit “Where in the World”. Ti se arata o imagine si tu trebuie sa pui cursorul pe harta unde e facuta poza.

Noile schimbari vor atrage cu siguranta noi utilizatori. Sunt sigur de acest lucru si nu pot decat sa le doresc succes. Intotdeuna am preferat produsele google. Pana la urma nu stiu daca e chiar bine sa depinzi atat de google dar asta e, ma complac !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *