Comparatii – Oferta Vodafone vs. Oferta Orange

17 Jul 2008 by Dan Ciprian Neculai, 7 Comments »

Pe 30 iulie se termina perioada contractuala cu Vodafone pt. abonamentul de voce si ma vad nevoit sa testez ofertele existente acum pe piata . O sa calculez care ar fi cea mai rentabila solutie de voce. Insa de ce am nevoie pana la urma ? Am nevoie de un abonament cu aproximativ 100 minute nationale incluse. Pe langa abonament as mai vrea un telefon Walkman , ceva cu design dragut. Ia sa vedem cum stam.

Mentionez ca momentan am un abonament voce la ei de 75 minute – business. Am avut 200 – am trecut la 100 apoi la 75 in functie de necesitati. Partea proasta e ca abonamentul asta are aproape 8 ani de existenta si castig nu stiu ce puncte in programul lor … “Vodafone pentru tine“. Dupa cum observ eu aici, daca esti un sarac care nu cheltuie mai mult de 60 euro pe luna (adica eu) poti sa ai si 20 de ani in retea ca mare rahat nu primesti. Nu primesti decat odata pe an cateva puncte de loialitate, maxim 2000 x 0.0119 euro = 23.8 euro.

Deci acest program de loialitate ma lasa sa ma indrept linishtit catre orice alta oferta, chiar si in afara retelei Vodafone .

La telefoane am gasit un W350i simpatic care isi va face treaba sigur – 69 euro daca prelungesc cu un an contractul !

Abonament business Vodafone cu 100 minute incluse = 13 euro + tva = 15.47 euro . 1 min = 0.1547 euro . Avand in vedere ca abonamentul meu e vechi as mai primi 60 minute in Vodafone.

La Orange, un abonament apropiat celui de care m eu nevoie ar fi cel cu 120 minute incluse, care costa 23 euro + TVA = 27.37 euro . 1 min = 0.22 eur .

La telefoane am gasit un

Asta da diferenta … deci raman la Vodafone. O sa ma targuiesc cu ei la telefon poate poate mai trag ceva in jos.

Cat despre Zapp, nu ma intereseaza sistemul iar Oferta Cosmote e imposibil de deslusit pe siteul lor. De fapt site-ul cosmote e varza …

Tags: , , , , , , ,

7 Comments

 1. Sorcerer says:

  Nu am stat niciodata sa iau la punct si virgula ofertele lor. Am ales o data Vodafone si eu sunt omul care e fidel. Am ales Nokia, raman cu Nokia. Multa lume spune ca Cosmote are oferte, ca e mai avantajos… Eu merg pe Vodafone pentru ca am destui in retea si pentru ca m-am obisnuit cu ei, le cunosc bine serviciile… Ma mir ca Oranj nu are oferte bune. Eu stau chiar foarte bine la partea de Internet mobil.

 2. EnKumber says:

  Si eu am internet mobil de la ei, si pe mobil si pe laptop. O chestie care ma deranjeaza e ca nu pot folosi un singur abonament de internet si pe mobil si pe laptop …

 3. Liz says:

  Eu sunt client fidel Vodafone. Asta nu inseamna fan Vodafone. cred ca la prima oferta Orange mai de Doamne ajuta schimb macazul imediat. Client fidel m-am exprimat doar pentru ca am ani de zile in retea si nenumarate abonamente bussines la ei dar nu ii voi recomanda niciodata pentru politica firmei si ce fel sunt tratati clientii (am lucrat la Vodafone 1 an). Si Cosmote s-a bagat tare de tot acum. Uite la ce vrei tu: Lunar, 110 de minute naţionale, plus 1000 de minute şi 1000 SMS-uri în reţea şi telefoane de ultimă generaţie, 10,12 Euro pe lună cu tot cu TVA!

 4. EnKumber says:

  Site-ul ala e varza, nu vad pretul cu abonament la nici un telefon. Chiar tre’ sa o fac old school ? Sa fac o plimbare pana la Germanos ? 😀
  Si eu sunt ca tine Liz … schimb macazul imediat … o sa ma duc cred sa vb cu ei pana la urma.

 5. Liz says:

  aaa… faza frumoasa e ca la Germanos subventia la telefoane e mai mare decat la Cosmote shop…

 6. EnKumber says:

  Super, stii si ce metode de plata a facturii au ? card, OP ?

 7. Liz says:

  N-am idee dar banuiesc ca ambele.

Leave a Reply

 

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!

Search

Pages

Aboneaza-te !

Adresa de e-mail:


Archives

Blogroll

aparate foto digitale