La pastele cailor !

Am un articol pentru voi. Din pacate nu e cu nici cu Becali, nici cu Lavinia Sandru si nici cu Basescu. A … si subiectul nu a fost mediatizat pe OTV. De ce ? Pai … nu face rating .
Dincolo de forfoteala zilnica, de problemele pe care le avem, dincole de toate motiunile de cenzura si de “orgoliile” politice, o ziarista de la Gandul ataca un subiect considerat de mine cheia societatii jegoase in care ne traim minunata viata : “Scoala”
Insa daca cineva crede ca Scoala ne poate salva eu i-as spune sa se mai gandeasca odata.
Am fost si eu prin scoala, mai putin ca altii poate. Cert e ca nu am terminat faculatatea. Nu mi-a placut nimic din ce invatam acolo, doar informatica. Si asta nu ar fi fost o problema insa … profesorii vroiau spaga. Nu toti, doar majoritatea. Erau si profesori care isi faceau datoria fara a avea asemenea pretentii. La unii mai mergea cu cateva sute de mii, asta insa la Metalurgie si Mecanica. La mine, la Nave si Inginerie Electrica nu prea, pretentiile erau de la 2 milioane in sus.
Si daca tot m-am apucat sa mananc rahat sa continui nu ?
Deci era un profesor de fizica, la o varsta venerabila, la care daca vroiai sa treci te duceai tu la o firma de calculatoare din oras, plateai la don’shoara cashul si ti se taia o chitanta care o duceai tu inapoi la profesor. Asa treceai la fizica. Asta era cel mai inventiv, in rest … acasa la ei te duceai si dadeai banu’ si gata. Sau la scoala.
A, ca sa nu uit, am avut si eu o tentativa. Era un profesor care mai accepta componente de calculator. Neavand bani m-am gandit sa-i dau un modem. M-am dus la el, i-m zis treaba si a zis ca se gandeste si sa-l sun. L-am sunat si mi-a spus ca vrea un monitor. La care eu i-am zis ca ma las de facultate. Si m-am lasat.
La faculatatea de stiinet economice insa … era superb. Prietena mea a invatat acolo si am fost cu ea odata la un personaj. Deci acolo era un fel de Hrebenciuc, omul cu combinatiile.
Deci te duceai la domn profesor acasa si spuneai unde e buba. Ce obiect, cu cine faci etc. Probabil impartea banii apoi insa cert e ca omul isi facea treaba bine. Orice problema aveai o rezolva el cu siguranta. Acum am auzit ca are dosar sau e in puscarie .
Anyway … cea mai importanta lectie in viata o invatam la scoala, ea se numeste “Spaga” si este cea mai simpla si eficienta metoda de a rezolva o problema, oricat ar fi ea de complicata. Eu unul nu vad nici o rezolvare la aceasta situatie, nu vad cine ar putea rupe acest lant al slabiciunilor.
Oricum, inca un articol bun in Gandul !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *