Matiz prin transfer de leasing … nepretuit !

Anul trecut, cand eram eu mai in bani cat de cat m-am asociat cu un fost coleg de munca sa facem o firma de distributie blank-uri. Cum toate sunt bune la inceput pe hartie, intr-o luna aveam si marfa. Eu vroiam sa scap de naparca de Oltcit care o aveam si care imi consuma vreo 5 milioane in reparatii si benzina lunar (daca nu si mai mult) si atunci am vb cu asociatul meu sa iau un Matiz in leasing pe firma. Toata treaba a durat 2 saptamani. A mers uimitor de repede.

Intre timp eu am infiintat Goldservice …

Timpul a trecut, afacerea cu CD-uri … nici nu a inceput bine ca s-a si terminat, in cea mai mare masura din lipsa de timp ( a se citi chef ). Acum doua luni am hotarat ca e timpul sa-mi transfer masina de la firma unde eram asociat la Goldservice. Tota treaba a durat vreo 2 luni, timp in care nimic nu a mers bine … sa o luam pe rand :

– Ma duc si cer documentatia necesara.
– Aduc documentatia necesara.
– Mi se cer doi giranti. Intreb daca unul poate fi pensionar … si mi se raspunde ca da.
– Aduc actele pt. doi giranti.
– Sunt sunat … nu se poate. Mi se cere ipoteca pe casa (?!?!!?) sau sa girez cu alta masina . Deci suma care mai e de platit e undeva la 150 milioane si ei vor ipoteca pe casa :))
– Ma duc, vorbesc cu directorul. Ideea e ca nu le convine ca firma e prea profitabila si bate la ochi. Adica de ce am eu profitul aproape cat tot venitul ? Le explic faptul ca nu am cheltuieli trecute pe firma … pana la urma ma decid sa le dau un cec garantie de 40 milioane .
– Plec si astept sa fiu anuntat cand trebuie sa semnam contractul
– Sunt sunat iar, nu se poate … ca am o suma neachitata … de la ce nu stiu.
– Ma duc intreb, nici ei nu stiu, in fine ma duc la banca si o platesc
– Astept iar telefon de la ei
– Intre timp trebuie sa ma duc sa platesc o rata tot la firma veche
– Sunt sunat, mai trebuie sa platesc si RCA-ul, ca mi s-a facturat tot pe firma veche. Ma duc la banca si platesc RCA-ul.
– Astept
– Nimic
– Sun si mi se spune ca nu au ajuns banii
– Astept (vreo 3 zile)
– Sunt sunat de la firma de leasing, banii nu au ajuns in cont pt. ca s-a operat gresit OP-ul si banii au fost trimisi in alt cont.
– Am draci … dar ma duc la banca. Aici mi se spune ca au fost avertizati si au si remediat problema. Thanks God
– Astept … mai trece un weekend.
– Nimic, sun eu la firma de leasing, nu au primit banii. OH GOD !!! Ma duc la banca intrebandu-ma oare cati prosti ca mine si-ar cumpara o arma inainte de a intra in banca daca ar fi un magazin de arme acolo 🙂 La banca mi se explica ca op-ul a fost trimis gresit in alta firma iar cand au fost avertizati de cei de la leasing si au realizat eroarea au facut un ordin de plata din contul acelei firme in contul celor cu leasingul. Super nu ? Si contabiliceste e super. Ma gandesc si la firma aia … careia ii intra banii si ii ies pe cealalta fara sa semneze nimic . Just great.
– Sun ii ii anunt pe cei de la leasing ca banii vin din contul altei firme !
– Semnez contractul …
– Platesc prima rata din GoldService si TRRR, ma suna de la banca. Aveti bilet la ordin de la (firma de leasing) . Zic, pai e o eroare ca am incheiat contractul cu ei pe firma asta. Pai daca nu platiti intrati in incidenta bancara . FUCK THIS ! DAMN ! Ma duc si platesc…
– Ii sun pe cei de la leasing, de vreo 10 de ori … in decursul a o saptamana.
– Ieri mi-au trimis si banii incasati aiurea de la firma veche …

De asta …

Un Matiz nou – 5000-6000 euro …
Un Matiz prin transfer de leasing … nepretuit 😉

Cred ca sunt foarte tolerant … ma intreb ce facea haotik daca patea trebile astea :O

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *