E-gold … ce urmeaza ?

Majoritatea au intrat in panica. Nu mai au stare si se grabesc sa vanda e-goldul rapid. Posturile lor, de dupa un exchange reusit denota bucurie amestecata cu uimire. Aproape toti au impresia ca e-gold cade 🙂

Asa cum a scris si Brian, propietarul talkgold, in e-gold se invart in jur de 80.000.000 de coco. O fi vrand guvernul SUA sa il inchida dar in nici un caz nu vad cum ar reusi. Si chiar de ar reusi, va exista optiunea ca fiecare sa-si scoata banii. Cu toate astea lumea e speriata. Desi exchangeri cu renume au ramas in continuare si schimba egold, panica asta va mai dura macar o saptamana. Apoi, toata lumea se va linisti.

Goldservice are o lista de asteptare … Desi aprilie a fost cea mai buna luna de cand s-a infiintat, si am avut foarte multe tranzactii, la sfarsitul lunii nu prea s-a mai cumparat e-gold si s-a facut o lista de asteptare la vanzare egold destul de maricica. Bine, ea e mare si pentru ca anumiti clienti pun mai multe cereri, avand impresia ca ele se sterg cumva. Sunt contactat incontinuu si sunt intrebat daca Goldservice mai merge. Pai nu am de ce sa il inchid, el va merge atat timp cat si e-goldul va merge. Si e-goldul va merge. Intr-o forma sau alta.

Citind cateva reactii am remarcat ca valul imens de nemultumire fata de guvernul SUA. Unii useri americani le-au si trimis scrisori senatorilor din statele in care locuiesc. Ar fi super ca anumiti senatori, chiar si din interes electoral sa sustina cauza e-gold.

Si inca o chestie care sa va linisteasca. Ieri, in acuzatiile la adresa e-gold era si aceea ca au transmis bani fara licenta. Pentru cei ce nu stiu, e-goldului i-a fost refuzata aceasta licenta din motiv ca nu ei nu transmit bani. Deci sa repetam :

  1. E-gold incearca sa obtina licenta de transmitere bani.
  2. Le este refuzata pe motiv ca ei nu transfera bani, ci transfera grame de aur (OK !)
  3. Acum sunt acuzati ca au transmis bani fara licenta.

Deci … cam cum ar putea procurorul ala sa justifice chestia asta ? Deci chiar nu vad cum ar putea ! Mai mult, in legislatia lor nu e scris nimic care sa interzica sau sa limiteze transferul de aur. Deci …

Intotdeauna, la un soc de asta, te gandesti prima data la ce e mai rau, ai impresia ca-ti cade cerul in cap. Apoi … te linistesti, esti mai calm, vezi situatia altfel.

Un lucru e clar, e-gold se va schimba. Va avea de ales intre a ramane in SUA si a-si modifica termenii, sa ceara acte clientilor sau sa se mute intr-un paradis fiscal in care nu sunt legi despre internet. Si sunt multe. Ramane de vazut.

Iar nu mi se pare corecta atitudinea serviciilor ce ii investigheaza. E-gold sustine ca a colaborat incontinuu cu autoritatile pentru prinderea infractorilor. Dupa parerea mea, daca e-gold este asa o atractie pentru infractori, ar trebui sustinut de autoritati tocmai pentru ca infractorii sa fie prinsi. Adica … in loc sa-i dai in cap infractorului, tu acuzi informatorul ??? Parca e din Romania !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *