E-gold NU baneaza Romania !

Ieri toata lumea era disperata. Haotik a reusit sa sperie buna parte din comunitatea celor care fac bani pe net cu mass-uri pe messenger si cu un post pe fabrica . Apoi am fost si buzz-uit de vreo cativa, unul din ei chiar avea ip-ul blocat. Ce s-a intamplat defapt ? E-gold a blocat anumite clase de ip-uri de proxy-uri, isp-uri prin dialup, probabil cunoscute vpn-uri, etc.

Ma mira chestia asta ? Nu ! De cand folosesc e-goldul stiu un singur lucru, nu au schimbat designul dar au imbunatatit incontinuu securitatea. Chiar ma bucura faptul ca au blocat asemenea ip-uri. Scammerilor le va fi mult mai greu sa utilizeze egoldul. Incet incet va scapa si el de eticheta asta care i s-a pus, de circuit de bani murdari.

In mesajul pe care l-am primit cand am incercat sa ma loghez de pe vodafone am vazut si trei link-uri catre 3 lste de servere blocate : http://www.au.sorbs.net/, http://www.spamhaus.org/, http://www.ahbl.org/. Cel care imi spunea ca i s-a blocat accesul nu era pe nici una din ele ceea ce ma face sa cred ca are si e-goldul o lista de “clienti fideli” .

Vor avea de suferit cei din retelele de cartier care folosesc toti cate un singur ip. Daca ii trece unuia prin cap vreo idee de imbogatzire rapida si se joaca cu e-goldul o sa va treziti si voi cu ip-ul taiat. O sa am si eu de suferit cand voi pleca din localitate avand in vedere ca eu faceam tranzactiile prin vodafone. E clar ca acum nu o sa mai pot si va trebui sa gasesc alta solutie. Ma gandesc sa-mi fac un proxy sau vpn pe comp si sa ma conectez asa la egold … Oricum ar fi o crima pt ca sigur o sa mearga ca o cizma 🙂

Sau sa cer ip separat de la vodafone ?

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *